Silokombajn

Pöttinger z ozkokolesnimi rezalniki MEX 5 in MEX 6 ponuja optimalno tehniko kmetijskim obratom, ki sami žanjejo silažno koruzo. Gospodarnost te mehanizacije je očitna: razpoložljive traktorje do 220 KM lahko dodatno obremenimo, rezalna moč in prevozna logistika ustrezata obratovalnim procesom, žetev se zaključi v želenem časovnem okvirju in upravljanje je enostavno in pregledno.

Učinkovito rezanje z MEX-om

Silokombajni z rezalnim kolutom MEX 5 in MEX 6 podjetja PÖTTINGER nudijo optimalno tehniko za žetev koruze in trave. Izjemna kakovost rezanja zagotavlja zgledno narezan material pri vseh pogojih uporabe.

PODROBNOSTI TEHNOLOGIJE

Preverjena tehnika ploščatih diskov

Kombinacija valjev za predstiskanje, natančnega reza rezalnega koluta in lomilca zrn omogoča izjemno kakovost rezanja in zagotavlja največji možen izkupiček hranilnih snovi. Lomilec zrn lahko za uporabo na travi zelo hitro demontirate. Rezalni kolut ima izredno moč izmeta in izpihovanja. Nože je mogoče središčno nastavljati za idealno rezanje in cepljenje, oplastitev iz volframa in karbida pa poskrbi za dolgo življenjsko dobo. Nastavek za koruzo brez vrst omogoča rezanje, neodvisno od vrst in razmikov med njimi.

Capture d’écran 2016-02-29 à 12.26.14

Pick-Up za travo

190 cm širok pick-up MEX s petimi vrstami rogljev poskrbi za navdušujočo kapaciteto, tudi pri visokih hitrostih vožnje in težkih žetvenih pogojih. Samo čista krma zagotavlja brezhiben postopek fermentacije in s tem prebavljivo silažo.

Capture d’écran 2016-02-29 à 12.27.07

Praktično preizkušeni drobilnik zrnja

  • Največji izkoristek hranilnih snovi
  • Odlična silaža pri vseh pogojih uporabe
  • Hitra menjava: Pri zeleni koruzi se lahko drobilnik razstavi v najkrajšem času.

Funkcionalni sistem ozkih koles

  • Rezilno kolo z 10 rezili je nastavljivo na sredini – hitro se da nastaviti idealno rezalno režo
  • Odlična izmetna in drobilna zmogljivost
  • Noži in rezalni okvirji so premazani z wolframom in karbidom – za okreten in natančen
    rez. Rezalni okvir je premazan in uporabljiv na dva načina.